Uutelan kotimetsä

Vuosaaren Uutela on upea merellinen ja metsäinen ulkoilualue jonka pinta-ala on yli sata hehtaaria.
Alueen keskiosissa on kallioista vanhaa metsää jopa korpea ja lehtomaista puustoa. Keskiosan korkeuserot ovat melko suuria. Upeat kalliorinteet kohoavat korkeuksiin ja niiden päällä on vanhaa mäntypuustoa.
Keskiosan metsiköissä liikkuu metsäkauriita sekä peuroja. Alueella on tehty runsaasti supikoirahavaintoja. V. 2019 alueella vieraili Ahma josta oli sekä jälki- että näköhavaintoja.
Helsingin luontotietojärjestelmässä mainitaan seuraavat lajit: Kyy, manteri, vesilisko, rupikonna, sammakko, sisilisko ja viitasammakko. Nämä kaikki lajit ovat rahoitettuja.
Rannoilta avautuu näkymät itäiseen saaristoon, ja ulkomerelle. Uutelassa on harvakseltaan kulttuurihistoriallista huvilarakennuskantaa, huvilat ovat pääosin yksityisomistuksessa.

Alue on maaseutumainen ulkoilualue Vuosaaren itäosassa. Särkkäniemen kärjessä olevalla luonnonsuojelualueella on kaksi lampea, joissa on runsas sammakkokanta. Tavallisen sammakon lisäksi alueella on myös viitasammakoita. Uutelassa on myös kyiden talvehtimispaikka. Käärmeitä ei enää ole runsaasti, ehkä vain kymmenkunta täysikasvuista yksilöä. Alueella on monimuotoista elinympäristöä ja maataloutta harjoittava tila eläimineen.
(Helsingin luontotietojärjestelmä)

Uutelan yleisesitteen voit ladata täältä. https://www.hel.fi/static/ymk/esitteet/uutela.pdf

Alueella on hieno luontopolku joka kulkee metsäisten kallioiden lomassa. Esitteen saa tästä linkistä: https://www.hel.fi/hel2/HKR/esitteet/uutela_fi.pdf

Uutela citynature palvelussa.
https://citynature.eu/fi/kohde/uutela/?section=home